Hoping to make your life's design a bit more dynamic!

It is currently Tue Dec 10, 2019 4:42 am

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
Post subject: Bummer, getting an error, than a game freeze early on
PostPosted: Wed Nov 02, 2011 1:46 am 
Offline

Joined: Sat Jun 25, 2011 3:11 am
Posts: 197
You guys have done an awesome job with the games I have played so far, so I am sad I can not get past this point in the game (pictured below). If needed, I can send a .srm or save state file. Any idea what is going on?

Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
Post subject: Re: Bummer, getting an error, than a game freeze early on
PostPosted: Wed Nov 02, 2011 1:54 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Fri Oct 09, 2009 4:53 pm
Posts: 875
Location: South Florida
DoubleDvideogames wrote:
You guys have done an awesome job with the games I have played so far, so I am sad I can not get past this point in the game (pictured below). If needed, I can send a .srm or save state file. Any idea what is going on?

Image


what the!? now that is something for us, but how did that get missed?


Top
 Profile  
Reply with quote  
Post subject: Re: Bummer, getting an error, than a game freeze early on
PostPosted: Wed Nov 02, 2011 2:00 am 
Offline

Joined: Sat Jun 25, 2011 3:11 am
Posts: 197
Yah, the conversations continues to the end, then it is all frozen right after. Can't move but music is still there.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Post subject: Re: Bummer, getting an error, than a game freeze early on
PostPosted: Wed Nov 02, 2011 2:19 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Fri Oct 09, 2009 4:53 pm
Posts: 875
Location: South Florida
DoubleDvideogames wrote:
Yah, the conversations continues to the end, then it is all frozen right after. Can't move but music is still there.


Um, where did you find that patch? As far as I know, that is not the patch that is being used for the translation. That font is old and has been replaced. I think you have a bad patch.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Post subject: Re: Bummer, getting an error, than a game freeze early on
PostPosted: Wed Nov 02, 2011 5:18 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Fri Oct 09, 2009 11:54 pm
Posts: 2126
Location: Virginia
DoubleDvideogames wrote:
Yah, the conversations continues to the end, then it is all frozen right after. Can't move but music is still there.
You have DL'ed a pre-patched ROM from another site and encountered the famous Aris bug that we squashed. You need to get a find a clean Japanese ROM, download the latest Feda version from our site, patch it, and start completely over because you've missed the full details of the introduction in Chapter 1. If you run into problems doing this, check back with us, and we'll find some way to fix you up. (Red Soul?)


Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
Post subject: Re: Bummer, getting an error, than a game freeze early on
PostPosted: Thu Nov 03, 2011 6:50 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Oct 20, 2009 6:55 pm
Posts: 844
Just looking at the screenshot I can tell the rom is probably pre-patched.
The font used looks like the old 095 version, way before D-D came to be
and polished it for the final re-release (v. 1.02).

My suggestion is, please get our newest patch at the site
and patch it to a clean Feda ROM;
also make sure to read the readme file; the loop
is a known bug (not the patch's fault either)
and completely avoidable if you save with Ain
before meeting Eris for the first time.

There are other inherent rom bugs that
are unfixable at this time, so please
be aware of them all through the readme
for a better gaming experience.

As a footnote: Don't use pre-patched
roms; not only they aren't guaranteed
to be up to date but the patch itself
could have been applied to an incorrect
ROM altogheter.

Read my "patching for dummies" document
if you need help, or consult me directly in the
future.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Post subject: Re: Bummer, getting an error, than a game freeze early on
PostPosted: Wed Dec 26, 2012 7:26 am 
Offline

Joined: Sat Jun 25, 2011 3:11 am
Posts: 197
Sorry it took me so long to get back to you guys. Not sure what happened a year ago. Maybe, as you said, it was a prepatched rom.

Well, a few days ago, I was bored on my long train ride, on the 23rd, and decided to give the rom another go. This time I patched instead of d/ling the prepatched, and it worked. I Did 7 or 8 battles on the train and have been playing every chance I get on the 24/25 (while still being social with family) and am now up to the 5th mission in the game.

Awesome game, you guys choose amazing games to translate!

I got the Feda label really really early on in the game. I think I was flawless in getting that, even. But in battle 24 I lost it. D'oh. I managed to get to the top of the tower with all 10 characters, with 5 enemies still alive...but nothing happened. so my only choice was to go back down and go the "chaotic" route and kill the last five. Bit of a mystery there, not sure what the game wants you to do...Needless to say, I was downgraded from Feda.

Any way, I found a rom, and your patch worked for it.

Really top notch job guys. Happy holidays!


Top
 Profile  
Reply with quote  
Post subject: Re: Bummer, getting an error, than a game freeze early on
PostPosted: Wed Dec 26, 2012 2:42 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Oct 20, 2009 3:58 pm
Posts: 1263
Location: Korea
Good to hear that you smoothed out those issues! Enjoy that great game.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Post subject: Re: Bummer, getting an error, than a game freeze early on
PostPosted: Wed Dec 26, 2012 11:12 pm 
Offline

Joined: Sat Jun 25, 2011 3:11 am
Posts: 197
Hey, one Question:

Does "Law" get more exp. but less money and "Chaos" get more money but less exp.?

I wonder which path is harder, if the aforementioned is true. What if you are able to maintain neutral the entire time? Is that possible? It is a balance of the other two styles?

After my emblem was downgraded to Valkyrie in that odd battle (Battle 24) that did not end even though I had all 12 on the platform at the top of the tower, by battle 26 it was upgraded back to Feda. But even though I did as told in battle 27, I ONLY killed the two troopers and nothing else, I was again downgraded from Feda to Valkyrie - odd. Been following orders since, and about to go into Battle 33, still at Valkyrie. Anyone have any ideas? ( I guess Feda is very hard to maintain, wow).

Not many of my characters have died lately. A few died while I was on Feda, but I mainted the Feda emblem even after they died and were revived. Seems very complex, the emblem system...


Top
 Profile  
Reply with quote  
Post subject: Re: Bummer, getting an error, than a game freeze early on
PostPosted: Thu Dec 27, 2012 1:02 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Oct 20, 2009 11:37 pm
Posts: 430
Its been a long time since I played this, but I thought Law would get less of both since you don't kill near as many opponents (at least if you want to stay 'law')


Winston Churchill in response to forming an alliance with the Soviet Union during World War 2:
If Hitler invaded Hell I would make at least a favorable reference to the devil in the House of Commons


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group